Zangtips voor beginners

Als je besloten hebt dat je van zingen houdt en hier verder in wilt gaan, vraag je je wellicht af of je genoeg talent bezit om je zangkunsten serieus te nemen en wellicht op zangles te gaan. Je moet jezelf niet afvragen of je genoeg talent bezit. Je kunt jezelf beter afvragen of je genoeg doorzettingsvermogen bezit. Genoeg oefening en het gebruik van de juiste technieken is belangrijker dan het vermogen van je stem. De volgende zangtips helpen je om een begin te maken aan je zangcarrière. 

7 zangTips om je stem te stimulerenZangles

1. Oefening baart kunst, dus moet je hier ook voldoende tijd voor opzij zetten. Maar hoeveel moet je precies oefenen, en hoe vaak? In het ideale geval maak je drie keer per week, voor een half uur, je kalender vrij en werkt aan je stem. Oefenen houdt overigens niet in dat je simpelweg een muziekje opzet en meezingt. Het is veel meer het oefenen van specifieke technieken om je stembanden te stimuleren, en te leren controleren.

2. Een oefensessie begint altijd met een warming up van je stembanden. Net zoals een warm-up helpt bij het voorkomen van blessures tijdens de sport, helpt dit ook bij het voorkomen van schade aan je stembanden voordat je begint met oefenen.

3. Neem nooit teveel hooi op de vork. Als je net begint is het beter om je sessies kort te houden, en op vaste tijdstippen te doen. Je hebt namelijk tijd nodig om je spieren te versterken en lange sessies kunnen op dat moment schade toevoegen aan je stembanden.

4. Als je je stembereik wilt vergroten, dan doe je dit door het effectief inzetten van zangtechnieken, niet door een liedje te kiezen dat buiten je huidige bereik ligt. Ook dit vergroot de kans op schade.

5. Schreeuwen beschadigt je stembanden, niet doen dus!Het is belangrijker om je lijf en je gezicht te ontspannen, dan veel lawaai te maken. Je stemvermogen neemt vanzelf toe.

6. Je kunt ook oefenen door op de grond te gaan liggen. Dit ondersteunt je rug en kan gemakkelijker voor je zijn in het begin. Als je staand zingt, probeer dan ergens tegenaan te leunen met je rug, voor extra ondersteuning.

7. Je hebt ongeveer 10.000 keer nodig, voordat je spieren eraan wennen iets anders te doen dan ze gewend zijn. Blijf dus regelmatig oefenen, je stem heeft dit nodig.

Oefenen, oefenen, oefenen

Leren zingen is belangrijk voor het vinden en stimuleren van je eigen stem. Probeer dus niet zoals iemand anders te klinken. Ook als je geen lessen neemt, zorgt regelmatig oefenen met een warming up ervoor dat je langzamerhand je stembereik vergroot, dit alleen doet wonderen voor je stem

Plaats een reactie