Piano tips voor beginners

Wil jij piano leren spelen? Vind je dit net als vele anderen zo’n mooi instrument dat je er op wilt leren spelen? Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Net als alle andere hobby’s moet je er tijd insteken en heb je ontzettend veel geduld nodig. Je leert immers niet vanzelf piano spelen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, geven we in dit artikel wat piano tips voor beginners. Als je deze tips opvolgt ben je al een eindje onderweg met het leren spelen van piano. Dan ben je er echter nog lang niet, en je zult er wellicht ook nooit komen. Je kunt immers altijd nog bijleren, hoe goed je iets ook kunt!

 

Tip 1: Leer luisteren en begrijpen

Het allereerste dat je moet leren wanneer je piano wilt gaan spelen, is luisteren. Je moet kunnen luisteren naar muziek, naar de verschillende tonen en de verschillende geluiden die een piano voorbrengt. Wanneer je vaak genoeg naar piano muziek luister of zelf met een piano aan de gang gaat, ga je op den duur tonen herkennen en pas dan kun je muziek gaan begrijpen. Dat is ontzettend belangrijk wanneer je piano wilt gaan spelen. Probeer dus vooral in het begin om veel muziek te luisteren, bij andere te kijken/luisteren.

 

Tip 2: oefenen, oefenen, oefenenPiano tips voor beginners.

Wanneer je iets goed wilt kunnen, zul je toch echt veel moeten oefenen. Dat geldt voor sporten, voor werkzaamheden, maar zeker ook voor het spelen van piano. Probeer vooral elke dag te oefenen. Het is logisch dat je in het begin niet direct hele stukken van Bach kunt spelen, maar blijf gemotiveerd en blijf vooral oefenen en toon doorzettingsvermogen. Juist op de momenten dat je het beu bent en het lijkt alsof je het nooit gaat leren, zit er vaak een doorbraak aan te komen. Oefenen kun je helemaal zelf doen, maar ook met behulp van online pianoles tegenwoordig is online muziekles helemaal in.

 

Tip 3: begin simpel

Het is verstandig om simpel te beginnen wanneer je piano wilt gaan spelen. Zorg eerst dat je de basis onder de knie hebt. Dat betekent dat je een goede houding hebt achter de piano, dat je noten kunt lezen, tonen kunt herkennen en eenvoudige liedjes kunt spelen. Oefen eerst tot je deze dingen onder de knie hebt en begin dan pas met het spelen van moeilijke stukken.

2 gedachten over “Piano tips voor beginners”

  1. Ik ben wel benieuwd of online muziekles nu even goed zou werken als een echte pianoles, van iemand waar je naast zit en die aangeeft wat je niet goed doet. De drempel voor online muzieklessen ligt misschien lager, maar ik denk dat je het toch het beste één op één kunt leren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie