Michel Penterman gitaarles review

Aangezien wij van onlinemuziekles.com diverse gitaarcursussen met elkaar vergelijken, wordt in deze blog een uitgebreide review gegeven van de online gitaarlessen van Michel Penterman (biografie). Als het gaat om online gitaarles, dan mag Michel Penterman zeker niet ontbreken. Deze krullige gitaarleraar heeft een heleboel ervaring als het gaat om gitaar spelen. Het succes en zijn super bekende online cursussen kwamen er niet vanzelf. Het begon allemaal op 25 december 2009 op 2e kerstdag.

Op deze dag zette Michel Penterman zijn eerste YouTube video online. In de video probeerde hij de kijkers te helpen om gitaar te leren spelen. Door het grote succes volgde er al snel een online cursus. Eerst de In10lessen.nl en uiteindelijk in 2013 is Michel Penterman de trotse eigenaar van Gitaarles.nl geworden. Hij werkt nog dagelijks aan verbeteringen en nieuwe cursussen. Al zo’n 5000 cursisten hebben gitaar leren spelen via Michel Penterman. Indrukwekkend hé? Lees meer over zijn cursussen hieronder.

Online gitaarcursus volgen?

Gitaarcursus pakket van Michel Penterman
Cursus pakket van Michel, welke toegankelijk is op alle mobiele apparaten.

Raak je enthousiast door bovenstaande tekst? Dat is mooi, maar twijfel je toch nog? Allereerst is twijfelen of sceptisch zijn over de cursus geen probleem. Een regel die consumenten wil beschermen is dat er op elke online gitaarcursus minimaal een garantietermijn van 14 dagen moet worden gegeven. Het is dus mogelijk om de eerste 14 dagen de cursus eens rustig te bekijken. Lijkt het jou niks en wil je toch een andere manier van lesgeven? Geen probleem! Dan zeg je het gewoon weer op, zodat je geld wordt teruggestort op je rekening. Let op: na je aankoop is de cursus maximaal 3 jaar geldig. Wanneer je een DVD pakket koopt heb je hier geen last van.

Ook is het mogelijk om te starten met een proefles. In deze proefles worden 10 gitaarlessen behandeld bestaande uit PDF + video’s. Daarnaast krijg je ook nog een gratis akkoordenboek van Michel Penterman. De cursussen die aansluiten op de proeflessen zijn ‘complete online gitaar cursus voor beginners’ en ‘luxe DVD Pakket (6 DVD’s) incl. gehele online cursus’. De meest verkochte cursus kost 59,95 en het DVD pakket 119,95. Het voordeel aan het DVD pakket is dat je geen internet nodig hebt. Toch in deze tijd zal een schaarste aan internet nauwelijks meer voorkomen.

Cursusopbouw gitaarles Michel Penterman

Nu heeft Uwgitaarlesonline.nl al het één en ander verteld over wat Michel Penterman je te bieden heeft, maar inhoudelijk ben je nog niks wijzer geworden. Zo leer je alles over de basishouding en technieken. Verder is de cursus opgebouwd uit gitaarakkoorden. Dit heeft ermee te maken dat akkoorden in een korte tijd een groot resultaat opleveren. Ook leer je barré akkoorden spelen en kun je langzaam beginnen met tokkelen. Alles wordt je verteld door middel van PDF bestanden of video’s.

Om je een beetje een idee te geven van de omvang van de cursus. 3 handboeken met in totaal 750 pagina’s. Deze handboeken zijn een ebook en er worden 30 weken lang per hoofdstuk via de mail naar je toegestuurd. Je zult dus niet alles in één keer ontvangen. Natuurlijk heb je aan een ebook niet voldoende. Daarom heeft Michel Penterman maar liefst 300 video’s opgenomen in HD kwaliteit en beschikbaar gesteld voor jouw. In deze video’s komen de instructies van slagritmes, akkoorden, tips en oefeningen terug. Het herhalen van de video’s kan 3 jaar lang totdat je pakket is verlopen. Een aantal nummers die je mee leert spelen zijn:

 • REM – Losing My Religion
 • Bruce Springsteen – The River
 • Bruno Mars – Lazy Song
 • Bob Marley – No Woman No Cry
 • Racoon – No Mercy
 • Trigger Finger – I follow Rivers
 • Guns ‘n’ Roses – Don’t Cry
 • Cranberries – Zombie
 • Lady Gaga – Pokerface
 • Pink Floyd – Another Brick in The Wall
 • Anouk – Hey Michel
 • John Denver – Leaving on a Jetplane

Wat krijg je allemaal als cursist?

De online gitaarlessen, die door Gitaarles.nl worden aangeboden, zijn van een hoogwaardige kwaliteit en worden met behulp van filmpjes aangeboden. Deze filmpjes zijn van een duidelijke uitleg voorzien, zodat het overzichtelijk blijft voor de cursist. Daarnaast staat Michel bekend om zijn humor, welke hij dan ook met regelmaat laat terugkomen in zijn gitaarlessen. Wil je een gitaarles filmpje nog een keer bekijken? Dan is dat gewoon mogelijk! Elke cursist heeft zijn eigen digitale leeromgeving waar alle filmpjes zijn terug te vinden. Dit betekent dat je de filmpjes overal kunt afspelen, als je maar een mobiel apparaat en toegang tot internet hebt.

Naast de digitale leeromgeving is er ook een gitaarles community met andere (beginnende) gitaristen. In deze community kun je vragen stellen, tips uitwisselen en je passie voor het gitaar spelen delen. Tevens is het zelfs mogelijk om nieuwe liedjes aan te vragen, waarvan Michel vervolgens nieuwe filmpjes maakt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ieder liedje te leren op de gitaar.

Echter is dit niet alles! Naast de gitaarlessen op Gitaarles.nl zijn er nog vele extra’s en andere voordelen. Denk hierbij aan handboeken, welke je als PDF-bestand kunt downloaden (bijvoorbeeld akkoordenboeken). Ook is er (live) ondersteuning mogelijk, waarbij je persoonlijk hulp krijgt van Michel bij het gitaar spelen. Dit gaat via Facebook, YouTube of Skype. Tenslotte krijg je de mogelijkheid om met korting aanvullende cursussen en gitaar accessoires te bestellen.

Hoe werken de online gitaarlessen?

Wanneer je de online gitaarcursus van Michel Penterman hebt besteld krijg je een inlogcode toegestuurd. Met deze code heb je direct toegang tot je eigen digitale leeromgeving. Deze leeromgeving is heel overzichtelijk, zodat je precies weet welke gitaarlessen je al hebt gevolgd en waar je bent geëindigd. Daarnaast kun je via deze leeromgeving ook toegang krijgen tot de community met andere cursisten.

De online gitaarlessen volg je op je eigen tempo. Mocht je een keer geen tijd hebben, dan maakt dit dus niet uit. De videolessen zijn allemaal in HD-kwaliteit, zodat je alles goed kunt zien en horen. Naast dat je de videolessen in de leeromgeving kunt afspelen en toegang kunt krijgen tot de community, kun je hier ook de handboeken downloaden. Deze handboeken kun je goed als naslagwerk gebruiken en worden daarom veelal uitgeprint door de cursisten. Handig als je alles nog even rustig wilt doorlezen.

Om de zoveel tijd houdt Michel live-uitzendingen waarbij je vragen kunt stellen. In dit geval is verstandig om al tijdens het volgen van de gitaarlessen de vragen te noteren, zodat je een live-uitzending deze meteen kunt stellen. Ook kun je feedback aanvragen voor je eigen gitaarspel, zodat je nog beter bijgestuurd kunt worden.

YouTube kanaal Gitaarles.nl

Zoals al duidelijk werd heeft Michel een uitgebreid YouTube kanaal waarop het zijn filmpjes plaatst. Momenteel staan er meer dan 100 filmpjes online en er worden nog steeds nieuwe filmpjes geplaatst. Bijvoorbeeld het volgende filmpje waarin je meer komt te weten over een gratis proefles voor beginners met akkoordenboek.

Beoordeling door cursisten

Nu heeft Uwgitaarlesonline.nl een heel mooi overzicht gemaakt over de gitaarcursus van Michel Penterman, maar hoe zit het met de beoordeling van cursisten? Zij kunnen je immers veel meer vertellen over de cursus dan wij doen. Daarom hebben wij een aantal opvallende recensies van cursisten hieronder weergegeven. Die we in hebben gedeeld in voor- en nadelen.

Wel moeten we zeggen dat eigenlijk iedereen lovend is over de cursus. Wel is de cursus alleen voor rechtshandigen. Dit geldt eigenlijk voor alle online gitaarcursussen. Je kunt twee dingen doen: je gaat in spiegelbeeld de cursus volgen (niet aan te raden) of je leert rechtshandig gitaar spelen.

Voordelen

 • Extreem uitgebreid
 • Voordelig
 • Flexibel in leertijden

Nadelen

 • Alleen voor rechtshandigen
 • Cursus is 3 jaar geldig

Ervaringen

 • Joey (31): na een aantal jaren te hebben gedrumd, wou ik mij muzikaal verder ontwikkelen. Gitaar spelen leek mij wel wat en zocht op Google naar ‘online gitaarles’. Na een aantal gitaarcursussen te hebben vergeleken sprak de cursus van Michel mij het meeste aan. De cursus besteld op Gitaarles.nl en meteen begonnen met het volgen van de gitaarlessen. Momenteel speel ik al diverse muzieknummers en ben erg enthousiast over de cursus!
 • Marion (60): op mijn 16e ben ik ooit begonnen met gitaar spelen met behulp van de Klavarscribo methode. Dit was jammer genoeg niks voor mij. Nu ik de online cursus van Michel heb ontdekt is het gitaar spelen zoveel leuker en eenvoudiger! In je eigen tempo de lessen stapje voor stapje volgen. De akkoorden had ik snel aangeleerd, waardoor ik binnen een korte tijd al kon meespelen met mijn lievelingsnummers.
 • Tessa en I. de W. (10): mijn dochter Tessa van 10 jaar leert ook gitaar spelen met de cursus van Michel. Ze heeft zelf gespaard voor een eigen gitaar en had al vrij snel de voorkeur voor online gitaarlessen. De positieve recensies van andere cursisten hebben ons overgehaald om voor Gitaarles.nl te kiezen. Tessa is heel enthousiast over de lessen en wij als ouders ook. Eenvoudig in gebruik en toegankelijk voor bijna iedere leeftijd.
 • Ara (72): mijn gitaar lag stof te happen totdat ik de cursus van Michel Penterman ontdekte. Ik heb binnen vier gitaarlessen meer geleerd bij Michel, dan in die 5 jaar bij mijn privé gitaarleraar. Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. Daarnaast zijn de gitaarlessen ook geschikt als je wat ouder bent, alles wordt duidelijk uitgelegd.

Conclusie: online gitaarles review Michel Penterman

Daarnaast is Michel Penterman veel actief op sociaal media, waar wederom veel positieve reacties zijn te vinden. Met name dat deze cursus erg uitgebreid is, wanneer je het vergelijkt met andere online gitaarlessen. Kortom wordt uit deze review al snel duidelijk dat er meer voordelen zijn, dan nadelen. Dus mocht je het gitaarspel willen leren, dan is deze online gitaarcursus meer dan geschikt.

Wil je liever toch nog andere online cursussen vergelijken? Klik hier om meer online gitaarcursussen te vergelijken. Heb je nog vragen of wil je ervaringen delen? Laat dan gerust hieronder een reactie achter, wij van onlinemuziekles.com helpen je graag verder.

Plaats een reactie