Gitaartips voor beginners

Steeds meer mensen vinden het leuk om gitaar te leren spelen. Jong en oud wordt verliefd op dit instrument en dat is natuurlijk niet voor niets. Gitaarspelen kun je op veel niveaus doen. Eigenlijk is de basis helemaal niet zo moeilijk om te leren. Wanneer je moeilijkere stukken wil spelen of in een band wil spelen, komt er natuurlijk wel heel wat meer bij kijken, maar de basis van het bespelen van dit instrument kan iedereen leren. In dit artikel helpen we je een beetje op weg met enkele gitaartips voor beginners. Deze tips helpen je om te beginnen met het bespelen van dit prachtige instrument.

 

De houding bij gitaarspelen

Het is verstandig om eerst aandacht te besteden aan de houding die je hebt bij gitaarspelen. Wanneer deze niet goed is, kan dat je later behoorlijk wat problemen opleveren. Daarbij gaat het allereerst om de zithouding. Wanneer je niet in de goede houding zit, kun je namelijk behoorlijk veel last van je arm of rug krijgen. Daarbij komt ook nog dat je de juiste handhouding moet hebben bij het gitaarspelen, omdat anders het spelen alleen maar moeilijker wordt. Voor de juiste handhouding kun je op internet zoeken, maar je kunt het nog beter aan een muziekdocent of een ervaren gitaarspeler vragen.

 

Oefenen oefenen voor een goed gitaarspel.Gitaartips voor beginners

Voor vrijwel alle muziekinstrumenten geldt dat je veel moet oefenen voordat je het goed onder de knie hebt en dat geldt zeker voor de gitaarakkoorden. Hoewel sommigen beweren dat je het in enkele dagen kunt leren, is dat vrijwel onmogelijk, tenzij je over extreem veel talent beschikt. Wanneer je goed en mooi gitaar wil leren spelen is het belangrijk dat je blijft oefenen, ook als het wat minder leuk wordt of wanneer je weinig tijd hebt. Zorg dat je dagelijks minimaal een kwartier oefent. Hoe vaker je gitaar speelt, hoe meer je een wordt met het instrument en hoe beter je gaat spelen!

 

Zorg dat je beter wordt met gitaarspelen

Zorg dat je steeds beter wordt in het gitaarspelen. Dat kan bijvoorbeeld door cursussen of lessen te volgen. Dat hoeft natuurlijk lang niet altijd bij een muziekschool of iets dergelijks te zien. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig online gitaarles volgen en online muziekcursussen volgen. Op die manier kun je snel en gemakkelijk leren gitaarspelen. Stilstand is immers achteruitgang!

1 gedachte over “Gitaartips voor beginners”

  1. Zeer goede informatie op deze website er zijn gelukkig tegenwoordig ook zeer goede online gitaarcursussen te volgen voor de beginnende gitarist maar als je natuurlijk een beetje voorbereid bent dan scheelt dat ook weer

    Beantwoorden

Plaats een reactie