Gitaartabs.nl review

Op deze pagina wordt een review gegeven over de online gitaarcursus van Gitaartabs.nl (achtergrondinformatie bekijken). Dit is één van de grootste websites als het gaat om online gitaarlessen. De website beschikt over een breed scala aan online gitaarleraren. Kortom voor zowel beginner als gevorderden zijn er mogelijkheden om je gitaarspel te verbeteren. Zo beschikken ze over een breed pakket aan liedjes die je kunt spelen met Gitaartabs.nl. Hiervoor hebben ze hun eigen software opgesteld om makkelijk en snel de liedjes na te spelen. Dit noemen ze ‘Protabs’ hiermee kun jij snel akkoorden, gitaartabs en notenschriften opvragen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om je gitaarspel tot een hoger niveau te tillen vind je hier.

Wat kun je leren bij Gitaartabs.nl?

De lessen zijn geschikt voor afstudeerders, beginners, amateurs of gevorderden. Niets is te gek. Naast dat kun je ook nog een keuze maken uit een aantal verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan Jazz of Blues. Dat is niet het enigste ook leer je meer over de barré- en basisakkoorden.

Natuurlijk bestaan er naast de akoestische gitaar ook andere soorten gitaren. Daarom is het ook mogelijk om basgitaar te leren spelen. Misschien kun jij dit allemaal al en wil je jezelf naar een nieuw niveau brengen. Al wel eens gedacht aan improviseren? Het is ook mogelijk om je eigen muziekstijl te creëren en te leren improviseren.

Soorten gitaarlessen van Gitaartabs.nl
Welke gitaarlessen je kunt volgen bij Gitaartabs

Nu zit je misschien als elektrische gitarist een beetje aan de zijlijn mee te kijken, maar dat is niet nodig! Het mooie aan Gitaartabs.nl is dat ze ook rekening houden met gitaristen die graag een elektrische gitaar willen bespelen. Je vraag je vast af, maar is dat dan ook mogelijk? Jazeker! Je kunt ook een betere rockgitarist worden bij Gitaartabs.nl. Ideaal om eerst een beetje het één en ander te proberen om vervolgens een keus te maken. Een aantal technieken die voorkomen zijn hieronder weergegeven in een opsomming

 • Rechterhand technieken
 • Gitaar stemmen
 • Gitaar akkoorden
 • Slag gitaar ritmes
 • Improvisatie technieken
 • Gitaar tokkelen

Bekende gitaristen en professionals

Zoals al duidelijk werd worden de gitaarlessen aangeboden door professionele gitaristen. Bij Gitaartabs mogen uitsluitend alleen professionals en conservatoriumgitaristen gitaarlessen ontwerpen, welke vervolgens op de website komen te staan. Je hebt dus de garantie, dat je op een effectieve manier het gitaarspel leert kennen.

Tevens zijn de opgestelde online gitaarcursussen geheel interactief , waardoor je tijdens het volgen van de gitaarlessen zelfs kunt inzoomen op een bepaalde noot of tab. Hierbij heb je ook nog eens de mogelijkheid van versnellen, vertragen, door- en terugspoelen en het toepassen van count-in (het één op één controleren van specifieke tabs/noten).

Ben je een beginnende gitarist? Dan begin je gewoon met de basis van het gitaar spelen. Daarentegen kunnen de gevorderde gitaristen meteen beginnen met de improvisatietechnieken.

Hoe werken de online gitaarlessen?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten, hoe een online gitaarcursus van Gitaartabs nou precies werkt. Om te beginnen met de ProTabs: deze zijn allemaal opgesteld door professionele gitaristen en met de hand geschreven. Daarnaast worden alle gitaarlessen aangeboden met behulp van een online media player. Hierdoor is het voor de cursist mogelijk om interactief bezig te zijn, bijvoorbeeld het versnellen of vertragen van een specifieke tab of noot.

Deze gitaarlesmethode zorgt ervoor dat het leren gitaar spelen nog toegankelijker is geworden. Voor een beginnende gitarist, ongeacht de leeftijd, is deze manier van gitaar spelen heel eenvoudig. Je hebt immers zelf de touwtjes in handen en kunt op je eigen tempo gitaar leren spelen.

In het volgende filmpje wordt precies weergegeven hoe de ‘Soundslice’ videospeler werkt en hoe je een liedje leert spelen.

Ervaringen van andere cursisten

Om deze review compleet te maken, de ervaringen.

 • Ahmet (beginner): ik probeerde eerst via Google en YouTube het gitaarspel te leren, maar de informatie is oneindig en verlies je al snel het overzicht. De gitaarlessen van Gitaartabs, welke stap voor stap worden gegeven, hebben mij weer structuur gegeven in het gitaar spelen. Nu oefen ik heel gericht en maak daarom ook snel progressie. Ik speel nu al een aantal eenvoudige en wat bekendere liedjes op de gitaar, en soms zing ik ook weleens mee. Gitaartabs is voor mij een echte digitale gitaarleraar.
 • Ismael (gevorderd): na een tijdje op zoek te zijn naar een goede online gitaarcursus, de proefcursus van Gitaartabs maar eens geprobeerd. Ik was meteen verkocht, want deze cursus is heel goed te volgen. Zo worden de videolessen in de cursus duidelijk weergegeven en zijn er diverse functies: close up, slow motion etc. Daarnaast maakt Gitaartabs gebruik van de mediaspeler ‘Soundslice’, waarbij de volgende animaties worden getoond: tabs, fretboard en andere muziek notaties. Hierdoor wordt de juiste vingersetting duidelijk weergegeven.
 • Viola (beginner): ik wou al heel lang gitaar leren spelen, maar was altijd bang dat het gewoon niet zou lukken. Dit vanwege het noten lezen, wat totaal niet aan mij besteed is. Toch maar voor een abonnement van Gitaartabs gekozen. Binnen twee dagen kon ik al een aantal deuntjes tokkelen op mijn gitaar! De cursus zit heel goed in elkaar, met de notenbalken en daarbij de juiste tabs. Alle handelingen worden ook nogeens duidelijk uitgelegd, waardoor je zonder enige ervaring en kennis gitaar kunt leren spelen. Ideaal!
 • Drukal (gevorderd): al jaren volg ik privé gitaarlessen, waarvoor ik diverse gitaarboeken heb gehaald. Echter maakte ik maar weinig progressie. Nu ik lid ben van Gitaartabs.nl gaat het super goed en heb ik echt plezier in het oefenen.

Wat betaal je bij Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt drie pakketten aan die je kunt volgen. Dit is het Plus, Pro en Basispakket. Het voordeel aan het basispakket is dat je je hiervoor gratis kunt aanmelden. Bij de Plus en Pro betaal je wel een bedrag die elke maand wordt afgeschreven bij je rekening. De Pro versie kost 5 euro (normaal 10,- per maand) en de Plus versie 9 euro (normaal 16,50). Wat het verschil is tussen deze 3? Dat is een goeie vraag! Hieronder zie je een opsomming wat bij ieder pakket wordt aangeboden.

Plus

 • Online Support
 • Inclusief Bladmuziek & tablatuur
 • Gratis Gitaarles
 • Songs + Tabs
 • Favoriete artiesten + songs
 • Online Gitaarles

Pro

 • Online Support
 • Inclusief Bladmuziek & tablatuur
 • Gratis Gitaarles
 • Songs + Tabs
 • Favoriete artiesten + songs

Basis

 • Gratis Gitaarles
 • Songs + Tabs
 • Favoriete artiesten + songs

Wil je graag online gitaarles volgen bij Gitaartabs.nl, maar heb je nog vragen? Dan is het verstandig om onderaan deze pagina een reactie achter te laten. Wij beantwoorden graag jouw vragen, zodat je kunt beginnen met het volgen van online gitaarlessen. Ook voor het delen van ervaringen met Gitaartabs mag je het reactieveld gebruiken.

Plaats een reactie