Drumstel en drum tips voor beginners

Wil jij beginnen met drummen? Het drumstel is erg populair, maar tegelijkertijd veel moeilijker dan het lijkt. Je zult in ieder geval niet in enkele weken leren drummen; het is vooral een kwestie van erg veel oefenen. Om te beginnen met drummen moet je met enkele dingen rekening houden. In dit artikel zetten we wat drum tips voor beginners op een rijtje, zodat jij direct aan de slag kunt met dit machtige instrument.

 

Begin rustig

De eerste tip die we je willen meegeven is om rustig te beginnen met drummen. Veel beginnende drummers zijn geneigd om direct met veel tempo te beginnen met drummen, maar vaak komt dat je spel niet ten goed. Zorg eerst dat je de basis onder de knie hebt voordat je echt op tempo gaat drummen. In het begin is het aan te raden om met liedjes mee te drummen. Dat kan via een hoofdtelefoon met liedjes op de radio, maar tegenwoordig zijn er ook speciale liedjes te verkrijgen zonder drum, zodat jij die kunt invullen.

 

De plaats van het drumstelDrumstel en drum tips

Wanneer je wilt beginnen met drummen, moet je natuurlijk een drumstel aanschaffen. Let daarbij wel goed op waar je het drumstel neerzet. Er tegenwoordig veel elektrische drumstellen beschikbaar, zodat andere geen last hebben van het lawaai. Wanneer je een klassiek drumstel wil aanschaffen, is het belangrijk dat je deze op een plek neerzet waar andere niet te veel last van je hebben. Bovendien zijn er allerlei handige tricks waardoor je het geluid kunt dempen. Laat jezelf bij de aanschaf van een drumstel overigens ook adviseren door een kenner. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende soorten en maten.

 

Maak gebruik van ritme oefeningen

Wanneer je muziek wilt gaan maken, is ritme natuurlijk ontzettend belangrijk. Wanneer je echter wilt gaan drummen, is ritme nog net even wat belangrijker dan bij andere instrumenten. Je kunt vele verschillende ritmeoefeningen doen, ook zonder drumstel. Het is verstandig om deze oefeningen veelvuldig te doen om je ritmegevoel verder te ontwikkelen en te perfectioneren. Dat zal je namelijk bijdragen aan een betere beheersing van het instrument.

 

Wees geduldig en oefen veel

Het is belangrijk om veel geduld te hebben bij het drummen en te blijven oefenen. Eventueel kun je hiernaast een online drumcursus met lesmateriaal bestellen, waarmee je jezelf super makkelijk en voordelig verder kunt ontwikkelen, met online muziekles.

Plaats een reactie