Complete Vocal Technique

De Complete Vocal Technique komt uit Denemarken en is ontwikkelt door de zangpedagoge Cathrine Sadolin. Al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw heeft deze vrouw onderzoek gedaan naar allerlei vormen van stemgebruik. Zij heeft daarin een eigen methode ontwikkelt en dat is de Complete Vocal Technique. De eerste versie van haar boek is verschenen in 2000, maar inmiddels is het boek al weer toe aan een derde herziene versie. Het boek is in diverse talen vertaald en wordt wereldwijd veel gebruikt bij het geven van zangles.

 

Wat maakt Complete Vocal Technique zo bijzonder?

De Complete Vocal Technique is bijzonder omdat het een wetenschappelijke onderbouwde zangmethode is. Door middel van deze methode leert iemand die wil leren zingen alle soorten stemgeluiden in alle muziekstijlen te maken. Uiteraard gebeurt dit op een goede en gezonde manier. Daarom wordt deze methode ook wel de Complete Vocal Technique genoemd. Door middel van deze zangmethode kan iemand zijn of haar eigen geluid bepalen. Smaak speelt niet zozeer een rol. Het gaat veel meer om een techniek die aangeleerd wordt en die bruikbaar is voor alle muziekstijlen.

 

Hoe ziet een zangles met Complete Vocal Technique er uit?Complete Vocal Technique

Wanneer iemand nog niet bekend is met de Complete Vocal Technique, dan worden eerst de basisbeginselen aangeleerd. Dan kan er gedacht worden aan ademsteun, de stemfuncties leren herkennen en het gebruik van de twang. Zodra deze basisbeginselen onder de knie zijn, kan er gewerkt worden aan andere mogelijkheden van de stem. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van de vibrato zijn en de effecten die worden gebruikt om een stem expressiever te laten klinken. Maar ook hoe een stem donkerder of lichter gekleurd kan worden.

 

Volg online zangles met behulp van de Complete Vocal Technique

De Complete Vocal Technique is een betrouwbare zangmethode, omdat het een resultaat is van meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek. In 2005 is bijvoorbeeld het Complete Vocal Institute gestart, waar mensen opgeleid kunnen worden tot CVT-zangdocent. Heb je altijd al willen zingen, maar heb je misschien niet voor jezelf geheel duidelijk hoe en wat? De online zanglessen die je hier kunt volgen, worden gegeven volgens de Complete Vocal Technique. Daardoor leer jij je eigen geluid te bepalen en wordt jou een techniek aangeleerd die je kunt gebruiken voor elke muziekstijl waarin je wilt zingen. Schrijf je daarom in voor veel zangplezier!

Bestel hier de zangcursus volgens de Complete Vocal Technique

Plaats een reactie