Zangtips voor beginners

Zangtips

Als je besloten hebt dat je van zingen houdt en hier verder in wilt gaan, vraag je je wellicht af of je genoeg talent bezit om je zangkunsten serieus te nemen en wellicht op zangles te gaan. Je moet jezelf niet afvragen of je genoeg talent bezit. Je kunt jezelf beter afvragen of je genoeg doorzettingsvermogen bezit. Genoeg oefening en het gebruik van de juiste technieken is belangrijker dan het vermogen van je stem. De volgende zangtips helpen je om een begin te maken aan je zangcarrière. 

Meer lezenZangtips voor beginners

Gitaartips voor beginners

Gitaartips voor beginners

Steeds meer mensen vinden het leuk om gitaar te leren spelen. Jong en oud wordt verliefd op dit instrument en dat is natuurlijk niet voor niets. Gitaarspelen kun je op veel niveaus doen. Eigenlijk is de basis helemaal niet zo moeilijk om te leren. Wanneer je moeilijkere stukken wil spelen of in een band wil spelen, komt er natuurlijk wel heel wat meer bij kijken, maar de basis van het bespelen van dit instrument kan iedereen leren. In dit artikel helpen we je een beetje op weg met enkele gitaartips voor beginners.

Meer lezenGitaartips voor beginners

Piano tips voor beginners

Piani tips voor beginners

Wil jij piano leren spelen? Vind je dit net als vele anderen zo’n mooi instrument dat je er op wilt leren spelen? Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Net als alle andere hobby’s moet je er tijd insteken en heb je ontzettend veel geduld nodig. Je leert immers niet vanzelf piano spelen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, geven we in dit artikel wat piano tips voor beginners. Als je deze tips opvolgt ben je al een eindje onderweg met het leren spelen van piano.

Meer lezenPiano tips voor beginners

Drumstel en drum tips voor beginners

Drumstel tips

Wil jij beginnen met drummen? Het drumstel is erg populair, maar tegelijkertijd veel moeilijker dan het lijkt. Je zult in ieder geval niet in enkele weken leren drummen; het is vooral een kwestie van erg veel oefenen. Om te beginnen met drummen moet je met enkele dingen rekening houden. In dit artikel zetten we wat drum tips voor beginners op een rijtje, zodat jij direct aan de slag kunt met dit machtige instrument.

Meer lezenDrumstel en drum tips voor beginners

Gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden

Wat zijn gitaarakkoorden? Een gitaarakkoord is een akkoord dat je alleen op de gitaar kunt bespelen. Het is een soort van harmonie van drie tonen die je op de gitaar kunt leren. Om dit onder de knie te krijgen moet je jouw linkerhand de juiste vingers op de hals zetten van de hals van de gitaar. En met de rechterhand sla je als het ware de snaren van de gitaar in één beweging met je duim of met de vingers. Later als je meer geoefend hebt kun je gitaar leren spelen met een plectrum, maar dan moet je de basisbeginselen zeer ruim onder de knie hebben.

Meer lezenGitaarakkoorden